Beskrivning

Kettlebell Eleiko i gjutjÀrn 24kg eller "girya" som det heter pÄ ryska, Àr ett traditionellt ryskt trÀningsredskap som ser ut som en kanonkula med ett handtag

Kettlebell Eleiko i gjutjĂ€rn 24kg eller "girya" som det heter pĂ„ ryska, Ă€r ett traditionellt ryskt trĂ€ningsredskap som ser ut som en kanonkula med ett handtag eller en boskapsklocka.

Första gĂ„ngen ordet dök upp i en rysk ordbok var 1704 och den var sĂ„ populĂ€r i Tsar-Ryssland att alla ”Starke Adolfar” och tyngdlyftare kallades för ”girevik” som betyder ”kettlebell-karl”.

Varför trÀna kettlebells?

Kettlebells trÀnar styrka, smidighet, balans och kondition samtidigt. Inget annat redskap gör det bÀttre. Det Àr ett helt gym som ryms i en hand. Du blir bra pÄ saker du inte har trÀnat. NÀr du svingar kettlebells lÀr du kroppen det smartaste sÀttet att utföra en rörelse.

Till exempel lĂ€r du dig springa fortare utan att behöva trĂ€na mer pĂ„ att springa. Detta Ă€r vad vi kallar för ”vad-i-helvete!?-effekten”.

Du blir snygg. Kettlebells svarvar din kropp i stil med antika statyer, breda axlar dÀr man anar bröstmusklerna, vÀl definierade ryggmuskler, slimmad midja och vackert vÀlvda armar och ben.

Dessutom fÄr du en god hÄllning. RehabiliteringstrÀning med Kettlebells ger med rÀtt vÀgledning dig en smÀrtfri och stark kropp pÄ kortare tid en du kunnat drömma om.

Vilka modeller finns?

Kettlebells Àr frÄn början gjorda i jÀrn och utan nÄgra egentliga krusiduller. PÄ senare tid kan man dock hitta allt frÄn neoprenkettlebells, competion kettlebells och vidare till kettlebells i alla möjliga olika sorters former.

Det finns givetvis en mÀngd olika fördelar med de olika varianterna men för mÄnga stÄr jÀrnkettlebellen kvar som den som kÀnns mest Àkta

- och det Àr ocksÄ den som de flesta förknippar med en kettlebell. Det Àr ÀndÄ vÀrt att nÀmna de andra varianterna och varför de finns.

Kettlebells i JĂ€rn

Begagnade Kettlebells i JĂ€rn

Nya Kettlebells nya med vinyl

Neoprene eller gummihölje:

Kommer med ett tunt skyddande hölje som gör att kettlebellkulan blir nÄgot mjukare. Det gör att denna varianten lÀmpar sig utmÀrkt för trÀning pÄ hemmaplan dÄ det blir skonsamt mot öron och golv - och pÄ senare tid har Àven kommersiella gym börjat anvÀnda dessa dÄ det drar ner pÄ slitaget.

Competition Kettlebells:

Demoex. Kommer i en standardstorlek oavsett tyngd. Du kan alltsÄ svinga en 4 kilos-kula eller en 32 kilos-kula och bÄda kommer ÀndÄ vara i samma storlek. AnvÀnds ofta pÄ tÀvlingar och p.g.a sin storlek lÀmpar de sig ocks bra till trÀning för dig som vill kunna anvÀnda tvÄ hÀnder i dina kettlebellövningar.

Competition Kettlebells nya :

Kommer i en standardstorlek oavsett tyngd. Du kan alltsÄ svinga en 4 kilos-kula eller en 32 kilos-kula och bÄda kommer ÀndÄ vara i samma storlek.

AnvÀnds ofta pÄ tÀvlingar och p.g.a sin storlek lÀmpar de sig ocksÄ bra till trÀning för dig som vill kunna anvÀnda tvÄ hÀnder i dina kettlebellövningar.

Även om GymPartner Sweden sĂ€ljer frĂ€mst Gymutrustning eller kompletta Gym sĂ„ Ă€r du vĂ€lkommen att prova och köpa MaXimus GrandMaster Kettlebells i vĂ„r utstĂ€llning pĂ„ NĂ€mndemansgatan 17 i Mölndal.