Skivstångsrodd

Skivstångsrodd är en styrketräningsövning som i första hand tränar ryggmusklerna, latissimus dorsi, biceps, axlar och underarmar i viss omfattning.

Skivstångsrodd är en styrketräningsövning som i första hand tränar ryggmusklerna, latissimus dorsi, men även biceps, axlar och underarmar i viss omfattning. Övningen kallas ibland endast ”rodd” eller ”singel rodd” då den ingår som delövning i träningsformen Bodypump.

Skivstångsrodd är en styrketräningsövning

Övningen görs generellt på två olika sätt. I första varianten står man framåtlutad med ryggen parallell med marken och drar en stång med vikter upp till nedre delen av bröstkorgen, och släpper sedan ner stången mot marken. I den andra varianten är positionen också framåtlutad men ryggen är vinklad ca 30-45 grader. Stången hålls inledningsvis med raka armar och dras upp mot magen eller nedre bröstpartiet, beroende på armlängd. Stången kan fattas med både underhandsgrepp och överhandsgrepp beroende på vilka muskler som ska tränas. I båda varianterna ska stången förflyttas i en rak linje uppåt och neråt.

Skivstångsrodd är en styrketräningsövning med Eleiko Skivstång

Köp Internationell Skivstång 20kg Eleiko hög kvalite’ beg – Performance hos GymPartner Sweden, Eleikos skivstång för högkvalitativ styrketräning. Perfekt för idrottsklubbar, kommersiella gym och liknande. Sökord: Internationell Skivstång, Skivstång, Budo fitness, Eleiko skivstång, Skivstång med vikter, Hemmagym, Skivstångsset, Skivstångsrodd, Skivstångsställning Billig fitness, Vikter, Fria vikter, Eleiko vikter, Viktskivor, Viktskivor 50mm, Begagnade viktskivor, Eleikos skivstång tillverkas av finaste Svenskt stål. OBS: Eleikos produkter skickas separat från övriga produkter. Samt har en längre leveranstid (på ca 2 veckor).

Internationell Skivstång 20kg Eleiko hög kvalite’ beg

FANTASTISK PRESTANDA UTAN SNÄV VIKTTOLERANS
Denna träningsstång är certifierad av IWF och ger samma känsla och prestanda som vår tävlingsstång utan snäv vikttolerans som krävs för tävlingar. För alla som är seriösa och främst fokuserade på att träna olympiska lyft hjälper denna stång med sin jämna rotation, signaturlättring och elastiskt stål att förbättra lyften till nästa nivå.

Vi auktionerar, förmedlar och säljer kompletta begagnade Gym

Gymauktioner Sverige är en auktionsfirma som auktionerar, förmedlar och säljer kompletta begagnade Gym, nya & begagnade Löpband, Crosstrainers, Motionscyklar, Spinningcyklar och 100-tals begagnade gymmaskiner.