Träningsredskap och Funktionell träning

Träningsredskap och Funktionell träning kräver köp av nya och begagnade Träningsredskap i hög gymkvalitet från GymPartner Träningsutrustning i Mölndal, som ligger i Mölndal.

Träningsredskap och Funktionell träning

träningsutrustning, träningsmaskiner,

Funktionell träning har de senaste åren blivit en mycket populär träningsform, såväl bland motionärer som bland elitidrottare

 • Funktionell styrketräning innebär att man, förutom styrka, utvecklar rörlighet, balans och koordinationsförmåga med övningar som aktiverar många olika muskler samtidigt, till skillnad från klassiska bodybuildningsövningar som t.ex. bicepcurls, där man är ute efter att isolera en eller två muskelgrupper vid varje övning.

Träningsredskap för Funktionell träning

Vad är en kettlebell? En kettlebell eller ”girya” som det heter på ryska

Med denna träning är målet att uppnå en funktionell kropp för ett specifikt ändamål och inte att bygga muskelvolym – vilket är vanligt för många styrketräningsutövare och bodybuilders

 • Nu kan alla privatpersoner köpa våra produkter på räntefri avbetalning i upptill 24 månader.

Besök GymPartner Finance

GymPartners bästa Träningsredskap 

Kommer från naturliga rörelser

 • Funktionell träning syftar till att i största mån likna vardagsrörelser eller rörelser inom den specifika idrotten för elitidrottaren.

 • Det är sällan som rörelser i vardagen eller rörelser inom en viss idrott endast aktiverar en muskel, utan oftast är många av kroppens muskler delaktiga i olika rörelser, som inom idrotten oftast sker med hög fart, på ett ben och i sneda vinklar.

 • Därför ter det sig naturligt att en idrottare måste träna funktionellt med idrottsspecifika övningar, dvs. med styrkeövningar som liknar de rörelser som sker inom den idrott man utövar.

 • Funktionell träning för idrottare förbereder idrottaren för de krav som den specifika idrotten ställer.

Viktigt för att motverka åldersrelaterade krämpor och skador

 • Ju äldre man blir, desto stelare och svagare blir man.

 • Därför är funktionell träning även en bra träningsform för äldre människor, då det i studier har visat sig motverka stelhet och svaghet samt öka den funktionella styrkan, rörligheten och balansen.

 • En minskad muskulär stelhet, svaghet och balans minskar i sin tur risken för åldersrelaterade skador, som t.ex. fall som leder till fraktur på lårbenshalsen.

Svårmotiverad träning

 • Trots att funktionell träning är en otroligt effektiv träningsmetod, så kan det i många fall vara svårt att som tränare motivera sina tonårsadepter att träna på detta viset.

 • Ofta lockar det mer för tonåringar att träna med ofunktionella övningar som t.ex. bänkpress, där man jobbar med båda armarna på ett fast underlag och där det är otroligt lätt att mäta resultatet och framstegen.

 • Svårighetsgraden på funktionella övningar skiljer sig och man kan alltid göra lättare eller svårare varianter, men många är svåra och oftast innebär det att träna med lätta vikter, vilket innebär att det blir raka motsatsen till bänkpress.

 • Av denna anledning är det oerhört viktigt att som tränare ständigt förklara syftet med en viss övning, vad den kan ge för vinster för adepten och inte minst hur den skall utföras med god teknik.

Träningsredskap hos GymPartner

Vad är en kettlebell? En kettlebell eller ”girya” som det heter på ryska

Från Sveriges Största Lagerbutik i Mölndal säljer vi: Löpband från de världsledande tillverkarna Technogym, Life Fitness, Precor, Cybex, Startrac & GrandMaster by GymPartner

 • Funktionell träning har de senaste åren blivit en mycket populär träningsform, såväl bland motionärer som bland elitidrottare. 

Vårt mål är att bli Sveriges bredaste och mest kompletta helhetsleverantör av Träningsredskap och Träningsutrustning | Träningsmaskiner, och då handlar det inte bara om att sälja bra produkter utan även om att erbjuda en nära och snabb service.

 1. TRX ställning Eurosport-suspension-training 

 2. Eagle Claw greppstyrka 5-20kg

 3. LOOPS-GUMMIBAND GLUTE BAND 

 4. Single Coretrainer 2-Stycken

 5. Medicinbollsställ nytt 5-bollar-bags

 6. REEBOK PROFESSIONAL STEPBRÄDA 

 7. Ställ för gymbollar-Pilates

 8. Handstärkare-Handgrip GrandMaster 

 9. Hopprep 100 gram tungt

 10. Abwheel-Maghjul för Effektiv Coreträning 

 11. Träningsredskap Funktionell träning

GymAuktioner Sport & Träningsutrustning

Gym på auktioner Sverige

GymAuktioner Sport & Träningsutrustning är en auktionsfirma som auktionerar, förmedlar och säljer kompletta begagnade Gym, nya & begagnade Löpband, Crosstrainers, Motionscyklar, Spinningcyklar och 100-tals begagnade gymmaskiner

Martin Maximus have sold more than 700+ complete used gyms in 40 years Many of these can be found on our map of GymPartner's selected partners KRONOFOGDEN På GymAuktioner Sverige Alla Bolag - 556730-7367 SATS Din GymPartner Gymgrossisten GYM MM Sports Historia PS Auction Bänkpress Benpress

Martin Maximus have sold more than 700+ complete used gyms in 40 years

Many of these can be found on our map of GymPartner's selected partners

GymAuktioner Sport & Träningsutrustning är en auktionsfirma som auktionerar, förmedlar och säljer kompletta begagnade Gym, nya & begagnade Löpband, Crosstrainers, Motionscyklar, Spinningcyklar och 100-tals begagnade gymmaskiner.