Företagsgym - Gymutrustning till Företag

Nu när det dyker upp ett gym i på varje gata och antalet människor med träningskläder som springer runt på gatorna är så många att man börjar ifrågasätta om alla är medlemmar hos Nordic Wellness eller Sats?

Företagsgym - Gymutrustning till Företag - Allt du behöver veta för att bygga det perfekta företags-gymmet Tycker du som oss? Att det dyker upp ett gym i på varje gata och antalet människor med träningskläder som springer runt på gatorna är så många att man börjar ifrågasätta om alla är medlemmar hos Nordic Wellness eller Sats.

Företagsgym - Gymutrustning till Företag

Gymutrustning till Företag GymAuktioner

Samtidigt kan man på gym-marknaden se att lågprisgymmen ofta tappar i kvalité samtidigt som de bra gymmen börjar kosta upp mot 500-600kr i månaden för ett gymkort.

Och det blir några tusenlappar på ett år för varje anställd, vilket givetvis innebär att fötetagsgymmet helt plötsligt inte bara blir en tidsbesparande lösning - på längre sikt kan det dessutom vara en ekonomisk investering i både tid och pengar.

Och vi ser det tydligt i vår försäljning för samtidigt som vi kan se att gymbyggandet ökar så ser vi också att antalet seriösa företag som bygger gym till personalen blir allt fler.

Begagnad Gymutrustning till Företag ökar otroligt

Gymutrustning Löpband till Företag

Svensken har gått från att handla sitt gym på tv-shop till att handla robusta, solida grejer som håller i tio år och som faktiskt används.

Så i vår guide nedan tänkte vi reda ut begreppen en gång för alla och hjälpa dig som faktiskt vill bygga ett riktigt ordentligt företagsgym.

Varför bygger man ett företagsgym?

Det finns en mängd olika anledningar att bygga sitt egna gym på företaget, men de två största måste ändå vara:

1. Tidsbesparingen - att slippa pendla fram och tillbaka till ett gym en lördagsmorgon, eller anpassa sitt pass efter gymmets öppettider är faktiskt inte särskilt motiverande när man har ett helt liv vid sidan av som ska skötas.

2: Slippa vänta på sin tur - Allt vore lugnt om du kunde gå och träna klockan 14 på dagen när gymmen står tomma och allting är ledigt, men nu är det inte klockan 14 man tränar - det är på morgonen eller efter jobbet och då är gymmen fullproppade med människor som vill åt exakt samma redskap som dig.

Utöver detta så är det ju också trevligt att själv få välja musik, att slippa släpa runt på träningskläder, att slippa alla ungdomar som skriker eller står eller sitter i vägen, samt slippa alla dessa mängder av människor som bara sitter och tittar på sina mobiler.

Kostnaden för ett företagsgym?

Det enkla svaret är givetvis "det beror på", men om du bara önskar standardprodukterna i form av en bänk, ställning, skivstångs-set och hantlar så hamnar du inklusive frakt på knappt 15.000kr.

Tar c:a 10 m2 i golvyta

Du kan se exempel på ett sådant Minigym här!

En mer avancerad utövare kanske dock önskar en Halfrack eller ett Powerrack istället för ställning, och en stabilare bänk samt tyngre hantlar och då går man upp några tusenlappar i pris.

Se exempelvis vårt paket för er med högre takhöjd, Utöver basprodukterna är det ofta någonting mer man vill fylla på med så som stretchmatta, gymboll, kanske ett löpband, crosstrainer eller en motionscykel.

Det mest avancerade företagsgymmet vi byggt gick på 550.000kr, och skulle väl egentligen kunna användas som Traditionellt gym för en mindre by - men för oss vanliga dödliga småföretagare kan man bygga ett bra hemmagym för någonstans runt 15.000-45.000kr.

En kostnad som kan jämföras med exempelvis 2års gymkort för två anställda (500kr/månad x 12 x 2 = 24000kr). Så om de istället för träna på gym i två år skulle träna på företaget, så kan du bygga en riktigt bra bas - och om du ser det på tio års sikt så kan du bygga något riktigt fantastiskt.

Lokal/yta för ett företagsgym?

Den största svårigheten när det handlar om att bygga gym på företaget handlar om ytan/lokalen och var man ska ställa utrustningen.

Vi rekommenderar att man har i alla fall 10kvadrat att bygga på så att man får plats med en lyftställning och en skivstång - samt kan ställa av skivstången och köra exempelvis marklyft.

Allt över 10kvadrat är en bonus. En punkt som många missar i sitt gym är att kolla takhöjden.

Om man har 245 cm i takhöjd sp rekommenderar vi alltid höga Halfrack eller Powerracks så att man kan utföra många tex, ryggövningar med billiga träningsredskap såsom Romerska ringar, TRX-band etc.

Med olika kraftiga gummiband kan du tex. få hjälp upp när du kör sk. Chins eller Dips.

Det är vanligt att man ställer in sitt gym i en skrubb eller ett förråd och då är takhöjden ofta något begränsad - om så är fallet så fråga oss gärna om vilka ställningar eller maskiner som passar just dig så att du faktiskt får plats med det du önskar.

På våra olika Powerracks eller Halfracks och liknande står dessutom höjden alltid skrivet i beskrivningen, så att du kan se så att dina produkter får plats.

Vi rekommenderar att gymmet så ofta som det är möjligt läggs på bottenplan för att undvika vibrationer och dunsar i taket. Om du tänkt ha gymmet på en ovanvåning så kolla noga vad som gäller med avseende på belastning.

När det sedan gäller själva golvet så är en gummimatta inte helt fel för att undvika slitage och överdrivna dunsar.

Vi säljer både pusselmattor och matta på rulle och priset ligger någonstans mellan 350-595kr/kvadraten beroende på modeller och storlekar. Men fråga gärna om du är osäker.

Träningsutrustning i företagsgym?

Vi har en förkärlek till styrkeutrustning och vi ska nog erkänna att skivstången är vår absoluta favorit.

Så för oss är ett gym ett gediget skivstångspaket (gärna med fullstor olympisk stång om det får plats), en skivstångsställning, en bra bänk, samt ett hantelpaket.

Mer än så behövs egentligen inte för att kunna köra samtliga basövningar och en mängd olika utfyllnadsövningar.

Men i steg 2 hade vi även kollat på en stretchmatta, en gymboll, en trx och en foam roller.

Och i steg 3 om ekonomin finns hade vi valt att lägga till någon sorts motionsprodukt, så som roddmaskin, löpband eller cykel.

Du hittar marknadens största sortiment för hemmagym här...

Att tänka på när man bygger gym på företaget?

Ett väldigt vanligt misstag som vi hör när det gäller gym är att det är någonting som skett i förbifarten.

Man har varit på någon sportaffär eller marknad, sett någon slags "Multigym" typ kombinations-produkt och tänkt att "det där är ju bra, där kan man träna hela kroppen".

Sedan monterar knappt upp den förrän den börjar skramla och snart blir den stående helt oanvänd.

Gym som köps till ett företag, köps inte i en Sportaffär på en stormarknad

Det är som att gå till rörläggaren, när man har tandvärk...

Ett bra gym uppfyller era behov och byggs med produkter som du faktiskt vill ha.

Fundera på vad ni vill kunna träna och vad ni faktiskt kommer att träna.

Är ni osäkra så kontakta oss på mejladressen längst ner på sidan här... Så hjälper vi er.

Ett annat vanligt problem är att man är lite för "ekonomiskt lagd" eller helt enkelt snål. Man köper gymutrustning som inte riktigt håller måttet.

Skillnaden i pris mellan en bra skivstång och en dålig skivstång behöver inte vara många hundralappar - men den dåliga skivstången börjar rosta efter något år, medan den bra skivstången räcker i 20 år.

I längden blir det betydligt billigare att satsa på träningsutrustning som aldrig behöver bytas ut eller uppgraderas.

GymAuktioners världsledande varumärken med Gymutrustning av hög kvalitet

All gymutrustning som lämnar vårt lager har blivit genomgången av våra servicetekniker.  Vi lämnar 6 månaders reservdelsgaranti.
Vi erbjuder ett mycket brett sortiment med begagnad gymutrustning & ny Gymutrustning från GrandMaster, alltid 200-300st maskiner i lager - Se våra kategorier
Välkommen att kontakta om du har frågor eller funderingar som rör våra frakter av begagnade träningsmaskiner eller annan gymutrustning som vi har.

GymAuktioners varumärken i hög kvalitet

GymPartner Träningsutrustning

GrandMaster Fitness

TechnoGym

Life Fitness

Precor

Life Fitness Secondhand

Eleiko

Startrac PRO

Cybex

Concept

Body Solid

Nautilus

Rusta

Nordic Gym

Casall PRO

Gymtec

Gymgrossisten

CL Fitness

Fit-interior är ITALIENSK DESIGN

Reebok

Impulse

Speedfit

MM Sport

Eurosport Fitness

Booty Builder Platinum

Les Milles Body Pump

Master Sport

Gymleco

Ziva PRO

MaXimus The GymPartner

Hey, I’m a Small Business Owner, Personal Trainer, and Designer in Gothenburg, Sweden. I am a fan of gym, business, and design. More content coming soon! In the meantime you can find me here or on about.me

Vårt mål är att bli Sveriges mest kompletta helhetsleverantör av Träningsmaskiner,

TräningsredskapHemmagym och Vi, vänder oss både till privatpersoner och företag.

Köp nya eller begagnade löpbandcrosstrainersroddmaskiner och motionscyklar.

Kolla även våra Färdiga Paket med GymBRF & Skivstångs-paket

Andra söker och köper just nu denna Gymutrustning i högsta Världsklass från Våra Varumärken i Nytt-Begagnat

Bodypump – Köp Online | GymPartner
Gymutrustning – Köp Online | GymPartner
MM Sports historia – GymPartner
Sveriges bolag på allabolag.se – GymPartner
ELEIKO VIKTPAKET STYRKELYFT 307,50Kg | GymPartner
Gymutrustning eller Kompletta Gym Hos GymPartner.nu
Internationell Skivstång 20kg Eleiko hög kvalite’ beg.
Ryggmaskiner – Köp Online | GymPartner
ÄR BODYPUMP HELT VÄRDELÖST? – GymPartner
Cable Cross – Köp Online | GymPartner
Sveriges Företag på Hitta.se 2022 – GymPartner

Nyheter från Gymmarknaden

Kompletta Nya-Begagnade Gym