Taintons Indiska Vegetariska Gryta

Indisk vegetarisk gryta Av: Markiz Talhaoui Tainton Från: Nyhetsmorgon 8 Oktober 2023. Med endast 16 Ingredienser Tidsåtgång: 30 minuter

Indisk vegetarisk gryta Av: Markiz Talhaoui Tainton Från: Nyhetsmorgon 8 Oktober 2023.

16 Ingredienser

Tidsåtgång: 30 minuter.

Med anledning av att så många läste artikeln om Markiz Matinspiratören den 18 Juni, så skriver jag, Martin Maximus en mer lättläst version av dagens rätt: Taintons Indiska Vegetariska Gryta

Taintons Indiska Vegetariska Gryta - 8 Oktober 2023

Taintons Indiska Vegetariska Gryta - 8 Oktober 2023

Denna indiska vegetariska gryta dignar av smak och underbara kryddor. Du har dessutom möjlighet att justera grönsakerna enligt dina egna preferenser.

Smaklig spis!

Ingredienser

Mindre mängd portioner 4

Större mängd

Kryddblandning:

  • 1 tesked malen spiskummin

  • 1 tesked malen koriander

  • 1 tesked malen gurkmeja

  • 1 tesked chilipulver (kan anpassas efter smak)

Taintons Indiska Vegetariska i Grytan:

  • 2 matskedar olivolja (eller vegetabilisk olja)

  • 1 lök, finhackad

  • 2 klyftor vitlök, fint hackade

  • 2 teskedar färsk ingefära, rivet

  • 400 gram kikärtor (avrinn och skölj om du använder på burk)

  • 400 gram krossade tomater

  • 2 morötter, skivade

  • 1 blomkål, i små buketter

  • 400 milliliter kokosmjölk

  • cirka 2 deciliter gröna ärtor (färska eller frysta)

  • salt

  • färsk koriander (valfritt som dekoration)

Taintons Indiska Vegetariska i Grytan:

Så här tillagar du Taintons Indiska Vegetariska Gryta

Kryddblandning

Blanda samman spiskummin, koriander, gurkmeja och chilipulver i en liten skål.

Gryta

  1. Hetta upp oljan i en vid stekpanna (eller gryta) över medelvärme.

  2. Lägg i löken och stek tills den blir mjuk och genomskinlig.

  3. Tillsätt därefter vitlök och ingefära och stek i ytterligare en minut.

  4. Häll i den förberedda kryddblandningen och rör om noga så att löken, vitlöken och ingefäran täcks av kryddorna.

  5. Tillsätt kikärtorna och de krossade tomaterna.

  6. Blanda ordentligt och låt det småkoka i cirka 5 minuter.

Rör ner morötterna och blomkålen. Blanda om och låt det sjuda under lock i ungefär 15-20 minuter, eller tills grönsakerna är tillräckligt mjuka.

  • Häll i kokosmjölken och blanda noga så att alla ingredienser förenas väl.

  • Låt det sjuda i ytterligare 5 minuter.

  • Tillsätt de gröna ärtorna och låt grytan sjuda i ytterligare några minuter.

Smaka av och tillsätt mer salt om det behövs.
Servera grytan varm och dekorera med färsk koriander om så önskas.

Servera gärna ris eller naanbröd till.
Tips!
För att lyckas med grytan - Markiz ger sina råd.

Läs andra artiklar om Markiz maträtter 

Matinspiratör Markiz Nyhetsmorgon 18 Juni 2023

Pallar du inte laga märkvärdig mat så måste du köpa kosttillskott hos vår butik:

MuskelShoppen som just nu lämnar grymma rabatter till SAS Ungdom

Taintons Indiska Vegetariska Gryta från: Nyhetsmorgon 8 Oktober 2023. 16 Ingredienser. - Tidsåtgång: 30 minuter

Tainton på Nyhetsmorgon 8 Oktober 2023