BOBBYS TAPETSERARVERKSTAD HOS GYMPARTNER

MÖBELRENOVERING OCH OMSTOPPNING Sedan 1996 . Företaget startades av Bobby Sandahl som även driver firman. Bobby har arbetat inom branschen sedan 1992.

BOBBYS TAPETSERARVERKSTAD HOS GYMPARTNER TRÄNINGSUTRUSTNING I MÖLNDAL. 

VI UTFÖR OMKLÄDSEL OCH RENOVERING AV ALLA SLAGS MÖBLER - Behov av möbelklädsel?

 1. Vi vänder oss i första hand till företag och organisationer och utför endast begränsade uppdrag åt privatpersoner.

 2. Merparten av våra kunder är företag, kommuner, landsting, passagerarfartyg, kyrkor, teatrar, sjukhus och annan offentlig miljö.

 3. Bobbys Tapetserarverkstad arbetar även med båt, bil, mc och husvagns-inredningar.

 4. Vi har även utrustning för att kunna utföra arbeten på plats.

 5. Bobbys Tapetserarverkstad AB har lång och god erfarenhet av såväl renovering som nyproduktion av alla typer av klädda möbler, dynor för kyrkor och offentlig miljö.

BOBBYS TAPETSERARVERKSTAD HOS GYMPARTNER TRÄNINGSUTRUSTNING I MÖLNDAL.  VI UTFÖR OMKLÄDSEL OCH RENOVERING AV ALLA SLAGS MÖBLER - Behov av möbelklädsel? Vi vänder oss i första hand till företag och organisationer och utför endast begränsade uppdrag åt privatpersoner. Merparten av våra kunder är företag, kommuner, landsting, passagerarfartyg, kyrkor, teatrar, sjukhus och annan offentlig miljö. Bobbys Tapetserarverkstad arbetar även med båt, bil, mc och husvagns-inredningar. Vi har även utrustning för att kunna utföra arbeten på plats. Bobbys Tapetserarverkstad AB har lång och god erfarenhet av såväl renovering som nyproduktion av alla typer av klädda möbler, dynor för kyrkor och offentlig miljö.

BOBBYS TAPETSERARVERKSTAD HOS GYMPARTNER KLÄR OM TEX: 

#utemöbler #karmfåtöljer #liggstolar #möbler #skumgummi #bruno mathsson fåtölj #jetson fåtölj #lamino fåtölj #bruno mathsson #howard soffa

BOBBYS TAPETSERARVERKSTAD HOS GYMPARTNER

 • MÖBELRENOVERING OCH OMSTOPPNING sedan 1996 

 • Företaget startades 1996 av Bobby Sandahl som även driver firman.

 • Bobby har arbetat inom branschen sedan 1992.

 • Vi är 3 anställda på företaget, men vi kan öka kapaciteten vid behov. Det kan vara både chaufförer, montörer, stoppmöbeltekniker samt tapetsörer.

 • Vi har hela Sverige som arbetsfält och hämtar och levererar hos kunder inom ca 20 mils radie från Vaggeryd.

 • När du behöver möbelklädsel! Bobbys Telefon: 0393-130 35

Som samarbetspartner och leverantör till några av Sveriges största inredningsföretag inom offentlig miljö mm, har vi bra och praktisk erfarenhet av att hantera både små och stora projekt

 • Vår verkstad ligger i norra Småland och vi tar emot uppdrag i hela Sverige.

 • Vi är snabba att lämna förslag på utförande och priser. Funktion, kvalité och service är en självklarhet.

Önskar du en leverantör med ett personligt bemötande?

 • Där den som svarar på ditt telefonsamtal eller mail, är den du har kontakt med från start till slutlig leverans?
 • Då är det oss du anlitar för ditt projekt.

Bobby Sandahls tapetserarverkstad historia vid Lundavadet i Bratteborg

 • Alla kunder som besöker oss blir mäkta imponerade av tapetserarverkstadens tillväxt…

 • – Jag vill uppmärksamma att landsbygdens företag inte enbart består av bönder och kossor.

 • Vi startade företaget 1996 här ute och året efter flyttade jag och min familj hit, så vi bor bredvid vår verkstad, börjar Bobby berätta.

 • – Det är en ynnest att få jobba här. Vi bor bredvid verkstaden och jag finns alltid nära för familjen.

 • När ett företag växer bygger man en låda utmed E4:an, men jag vill vara kvar här i Bratteborg.

 • Det tappar sin personlighet om alla ska vara nära europavägen, säger Bobby som berättar att han började jobba på Kinnarps och där kom han på att ”det borde finnas en Bobby i varje stad”…

Bobby Sandahls tapetserarverkstad historia vid Lundavadet i Bratteborg Alla kunder som besöker oss blir mäkta imponerade  imponerade av tapetserarverkstadens tillväxt… – Jag vill uppmärksamma att landsbygdens företag inte enbart består av bönder och kossor. Vi startade företaget 1996 här ute och året efter flyttade jag och min familj hit, så vi bor bredvid vår verkstad, börjar Bobby berätta. – Det är en ynnest att få jobba här. Vi bor bredvid verkstaden och jag finns alltid nära för familjen. När ett företag växer bygger man en låda utmed E4:an, men jag vill vara kvar här i Bratteborg. Det tappar sin personlighet om alla ska vara nära europavägen, säger Bobby som berättar att han började jobba på Kinnarps och där kom han på att ”det borde finnas en Bobby i varje stad”…

Jan-Erik Kullberg och Roland Berg är viktiga förebilder

 • – Mina förebilder är Jan-Erik Kullberg och Roland Berg.

 • Att jag har växt så mycket beror på att jag gjorde en drive på västkusten, besökte mängder med företag, annonserade och visade upp mig, det har gett resultat, berättar Bobby som i dagsläget har fyra anställda och två ”F-skattare”.

Behov av möbelklädsel?

 • 90% är företagskunder och 10% är privatkunder. Allt från tapetsera om en farmors gamla rokokomöbel till att klä om tusentals stolar åt ett företag. Alla är lika viktiga.

 • – Företag har stora volymer och idag har återbruket blivit en medvetenhet hos alla.

 • Man klär om sina stolar istället för att köpa nya.

 • Att klä om en farmors fåtölj är roligt, men det tar tid…

 • När vi arbetar klär vi antingen om stolen på plats eller tar vi hem det hit till Lundavadet.

"Bara roligt att klä om hotellkedjan SAS Radissons 3 300 stolar"

 • Jag blev glad när jag fick hotellkedjan SAS Radissons 3 300 stolar som var med dragkedja.

 • Då kunde vi förbereda här hemma och sedan åka upp och bara byta tyg på stolarna.

 • Integrationen har varit svårt då jag inte har tid att lära ut.

All:in i Skillingaryd har varit en fantastisk stor hjälp där de kan agera mellanstation innan den anställde kommer hit, säger Bobby.

 • Tapetserarverkstaden rymmer mycket trots sina få kvadratmetrar.

 • Bobby har funderat på att bygga ut, men banken tyckte att han skulle städa upp istället för att få plats med mer.

 • Nu när allt är betalt vill han inte dra på sig nya skulder även om lite mark finns att tillgå.

"Bara roligt att klä om hotellkedjan SAS Radissons 3 300 stolar" Jag blev glad när jag fick hotellkedjan SAS Radissons 3 300 stolar som var med dragkedja. Då kunde vi förbereda här hemma och sedan åka upp och bara byta tyg på stolarna. Integrationen har varit svårt då jag inte har tid att lära ut. All:in i Skillingaryd har varit en fantastisk stor hjälp där de kan agera mellanstation innan den anställde kommer hit, säger Bobby. Tapetserarverkstaden rymmer mycket trots sina få kvadratmetrar. Bobby har funderat på att bygga ut, men banken tyckte att han skulle städa upp istället för att få plats med mer. Nu när allt är betalt vill han inte dra på sig nya skulder även om lite mark finns att tillgå.

Vi skulle kunna vara 15st anställda Tapetserarverkstaden ibland

– Jag har aldrig haft visionen att vi ska vara mängder med anställda, men vi skulle kunna vara 15 ibland, men det räcker med antalet vi har idag.

Vi lägger i en högre växel helt enkelt, för att säga nej till några jobb finns inte på kartan, även om vi kanske borde…, säger Bobby och berättar om det finaste anbudet han varit med om och det var att klä om spårvagnssäten i Göteborg.

Allt skulle ske på 24 timmar och de undrade var vi fanns någonstans och hur många vi var. ”Jag sa att vi var åtta personer, det stod sedan tidigare på hemsidan och att vi är från Bratteborg”.

De hade aldrig hört talas om orten. Vi kom dock på en tredje plats på anbudet och det tyckte jag var fantastiskt bra gjort ändå från oss här i Bratteborg.

– Man ska utmana ödet och sig själv, det är det som triggar mig. Får vi de här storjobben får vi helt enkelt lösa dem, säger Bobby med ett leende.

Utmanande jobbuppdrag

 • Bobby Sandahl berättar vidare om fartygsomklädning på haven och att passagerarna inte har betalat för ”att se mig jobba”, utan arbetet fick ske med att snabbt hämta in de stolar som var lediga, byta klädsel, tillbaka med dem igen, och hämta in nya.

 • – Det var lite stressigt, men det gick hur bra som helst. Fruktansvärt roligt att få göra de här lite omöjliga jobben för en liten företagare på landsbygden, däribland en hattbutik i ett köpcentrum i Köpenhamn där vi fick utföra jobbet nattetid då köpcentrumet var stängt.

 • En rundvandring stod på tur för ”kommunturnén”. Janina Karlström från Lekeryd ritar upp tyg på ett av borden. Hon åker gärna de åtta milen varje dag för att få jobba i tapetserarverkstaden.

 • – Värt att åka långt för att få jobba här, säger Janina som har varit i Bratteborg sedan ett år och trivs mycket bra på sin arbetsplats.

Utmanande jobbuppdrag Bobby Sandahl berättar vidare om fartygsomklädning på haven och att passagerarna inte har betalat för ”att se mig jobba”, utan arbetet fick ske med att snabbt hämta in de stolar som var lediga, byta klädsel, tillbaka med dem igen, och hämta in nya. – Det var lite stressigt, men det gick hur bra som helst. Fruktansvärt roligt att få göra de här lite omöjliga jobben för en liten företagare på landsbygden, däribland en hattbutik i ett köpcentrum i Köpenhamn där vi fick utföra jobbet nattetid då köpcentrumet var stängt. En rundvandring stod på tur för ”kommunturnén”. Janina Karlström från Lekeryd ritar upp tyg på ett av borden. Hon åker gärna de åtta milen varje dag för att få jobba i tapetserarverkstaden. – Värt att åka långt för att få jobba här, säger Janina som har varit i Bratteborg sedan ett år och trivs mycket bra på sin arbetsplats.

Inne i snickeridelen hittar vi mångsidige Lars Tiderblom som har jobbat hos Bobby och Charlotta sedan september förra året

– Är man lite händig så löser man det mesta. Vi är ofta i Göteborg och hämtar stolar som vi sedan klär om här i Bratteborg.

Vi dokumenterar allt vi gör också, säger Lars och visar upp en bild från sin mobil där 1 300 stolar skulle kläs om.

Bobby och Charlotta är bra arbetsgivare 

- De bryr sig om oss och tar tillvara på oss anställda. - Det är få arbetsgivare som gör det. Sen växer företaget långsamt och stadigt. Bra att företagen på landsbygden uppmärksammas och uppmuntras.

Ofta motarbetas de, men kommunen måste se alla företagare, inte bara dom stora och de som finns i tätorten. Hjulen ska snurra även hos de mindre.

Vi lever av konsumtion idag, avslutar Lars från Vaggeryd som fortsätter dra av gammalt tyg på en stol som snart ska få ny stoppning och nytt tyg ovanpå…

Det kommer att behövas 1000-tals utbildade Möbeltapetserare i Sverige inom 10år  På utbildningen Möbeltapetserare som är på två år, lär du dig traditionella och moderna stoppningar och klädslar, materialkunskap och formlära. Diskussioner om ett hållbart samhälle, miljö och etik genomsyrar utbildningen. Möbeltapetserare är en eftertraktad kompetens och arbetsmarknaden är mycket bred. Du kan till exempel arbeta med småskalig möbeltillverkning, kulturvård och möbelrestaurering. Inom möbelindustrin finns dessutom goda utvecklingsmöjligheter, där du kan vidareutbilda dig till bland annat prototypmakare, tillskärare eller projektledare. Ettor och tvåor har tillgång till egna arbetsplatser och jobbar sida vid sida med många projekt samtidigt i verkstäderna. I vissa större projekt samarbetar flera studenter, ibland även utbildningar, tillsammans och man lär sig naturligt av varandra. Samtidigt anpassas utbildningarna efter varje student och man försöker tillgodose studenternas önskemål gällande olika arbeten. Utbildningen ger dig fullgod kunskap för tapetseraryrket och förbereder dig väl inför start av egen verksamhet.

Det kommer att behövas 1000-tals utbildade Möbeltapetserare i Sverige inom 10år 

 1. På utbildningen Möbeltapetserare som är på två år, lär du dig traditionella och moderna stoppningar och klädslar, materialkunskap och formlära.

 2. Diskussioner om ett hållbart samhälle, miljö och etik genomsyrar utbildningen.

 3. Möbeltapetserare är en eftertraktad kompetens och arbetsmarknaden är mycket bred.

 4. Du kan till exempel arbeta med småskalig möbeltillverkning, kulturvård och möbelrestaurering.

 5. Inom möbelindustrin finns dessutom goda utvecklingsmöjligheter, där du kan vidareutbilda dig till bland annat prototypmakare, tillskärare eller projektledare.

Ettor och tvåor har tillgång till egna arbetsplatser och jobbar sida vid sida med många projekt samtidigt i verkstäderna

 • I vissa större projekt samarbetar flera studenter, ibland även utbildningar, tillsammans och man lär sig naturligt av varandra.

 • Samtidigt anpassas utbildningarna efter varje student och man försöker tillgodose studenternas önskemål gällande olika arbeten. 

 • Utbildningen ger dig fullgod kunskap för tapetseraryrket och förbereder dig väl inför start av egen verksamhet.

Länkar med artikeln på olika medier

 1. Facebook 

 2. Instagram 

 3. Tumblr

 4. Pinterest

 5. Reddit

 6. GymPartner

 7. Twitter