Matinspiratören Markiz Tainton

En person som verkligen har fått Sverige att längta efter de kulinariska festligheterna är ingen mindre än Matinspiratören Markiz Tainton. 

Nyhetsmorgon med Matinspiratören Markiz Tainton Som Delade Sin Midsommar-Magi

En person som verkligen har fått Sverige att längta efter de kulinariska festligheterna är ingen mindre än Matinspiratören Markiz Tainton.

På morgonen den 18 juni 2023 gästade Markiz Nyhetsmorgon och delade med sig av sina enastående midsommarrecept och hälsotips.

Matinspiratören Markiz Tainton - Finalist i Sveriges mästerkock

Låt oss utforska hennes framstående närvaro på TV och de läckra rätter hon presenterade för att inspirera midsommarfirandet.

Markiz Tainton, en välkänd TV-kock och matinspiratör, har etablerat sig som en auktoritet inom matvärlden i Sverige. Markiz är syster till Lorine Zineb Noka Talhaoui, mer känd som Loreen.

Hon är yngre syster till Loreen och är till yrket digital marknadsförare.

Hur är Loreen och Markiz syskon?

I april 2015 gav hon ut kokboken I köket med Markiz med marockanskt tema. Hon har även publicerat recept i Dagens Nyheter samt medverkat med matlagningstips i Sveriges Radios P4 Extra. 

Hennes resa började inte som en professionell kock, utan snarare som en person med en passion för matlagning och en förmåga att föra samman olika smaker och kulturer.

Efter att ha blivit en av finalisterna i Sveriges mästerkock 2014 öppnades dörrarna till en ny karriär, och Markiz har sedan dess tagit Sverige med storm genom sina TV-program, kokböcker, blogg och podd.

Markiz är syster till Lorine Zineb Noka Talhaoui, mer känd som Loreen.

Midsommar-Magi på TV-skärmen

Under hennes framträdande på Nyhetsmorgon den 18 juni bjöd Markiz på en festlig midsommarmeny som fick tittarna att vattnas i munnen. Bland de lockande recepten som hon delade med sig av fanns:

Grönkålsslaw med Äpple och Pekannötter: 

En frisk och hälsosam sallad med en perfekt balans mellan smaker och texturer. Den här grönkålssalladen är en utmärkt nytänkande rätt för den som vill överraska på midsommarbordet.

Grillade Lammracks med Hallon- och Rosmarinmarinerad: 

Ett läckert recept på lammracks med en marinad som kombinerar hallon och rosmarin på ett sätt som ger en smakupplevelse utöver det vanliga. Den serveras med en fräsch sidosallad som kompletterar smakerna på bästa sätt.

Rökt Räkmousse på Kavringschips: 

En elegant aptitretare som består av en läcker rökt räkmousse som serveras på kavringschips. Detta recept är säkert en “hit” bland gästerna och bidrar med en sofistikerad touch till midsommarfirandet.

Jordgubbstartar med Avokado: 

En förrätt som kombinerar söta jordgubbar och krämig avokado i en harmonisk smakkombination. En "måste-prova-rätt" som kan imponera på alla.

Somrig Senapskräm med Silltoppingar: 

Markiz presenterade även en fräsch somrig senapskräm med sill och fräscha tillbehör.

En rätt som verkligen fångar smakerna av sommaren och passar perfekt för festliga tillfällen.

Hälsotips för Midsommardagen - Eller Efter Helger

Förutom att dela sina läckra recept, tog Markiz även tillfället i akt att ge värdefulla hälsotips inför och efter midsommar-festligheterna.

Med hennes bakgrund som inspiratör till MUSKELSHOPPEN och hennes engagemang för hälsa och träning, förmedlade hon några kosttillskott som kan vara till nytta för att hantera de utmaningar som midsommarfirandet kan medföra.

Markiz betonade vikten av kosttillskott som probiotika för att stödja tarmhälsan efter överflödig mat och alkoholkonsumtion.

Matsmältningsenzymer rekommenderades för att hjälpa till med matsmältningen vid större måltider. B-vitaminer, magnesium och C-vitamin lyftes fram som viktiga tillskott för att hantera trötthet, muskelkramper och neutralisera skadliga fria radikaler efter en lång festdag.

Avslutande Tankar

Markiz Tainton har verkligen gjort sig ett namn som en auktoritet inom matinspiration och TV i Sverige. Hennes entusiasm, kreativitet och engagemang för matlagning och hälsa har gjort henne till en omtyckt TV-personlighet och en inspirationskälla för många.

Genom att dela sina fantastiska midsommarrecept och värdefulla hälsotips har Markiz definitivt gjort sig oumbärlig för de som planerar att fira midsommar i sann kulinarisk anda.

No Carb Protein-Pannkakor, låter det för bra för att vara sant? 

  • Räds inte kolhydrater, men här kommer ett lättlagat recept på pannkakor bestående av proteinkällor.

  • Ibland vill man helt enkelt hålla intaget av kolhydrater lågt, det betyder dock inte att man behöver tälja på konsistens eller smak!

Glad Sommar önskar vi på följande företag som samarbetar med MuskelShoppen:

GymPartner säljer främst Träningsutrustning & Begagnad Gymutrustning eller helst kompletta Gym & Löpband, Crosstrainer, Motionscyklar, Spinningcykel från världsledande varumärken.

Vi på GymAuktioner Sport AB säljer på auktioner över hela Sverige, främst Gymutrustning eller Kompletta Gym & Löpband, Crosstrainer, Motionscyklar, Spinningcykel från världsledande varumärken.

  1. Köp Muskelshoppen's kosttillskott & träningskläder hos GymPartner.

  2. Muskelshoppen är en av de bästa butikerna inom kosttillskott & gymkläder.

  3. Bäst Gym i Din Stad finner du på GymKarta.se