Köpguide - Löpband i Gymkvalitet

Även om GymPartner säljer främst Gymutrustning eller kompletta Gym så är du välkommen att prova Träningsmaskinerna som kan delas upp i 7 olika huvudtyper.

Köpguide - Löpband i Gymkvalitet är ett bra sätt att komma i form ifall du vill kunna motionera i alla väder, utnyttja din TV-tid till max eller spara mycket tid på att slippa att ta dig till och från gymmet eller träningshallen.
Med ett eget Löpband hemma kommer att hjälpa dig att kontinuerligt träna hela året.

När du har möjligheten till att träna hemma behöver du inte längre ställa in träningen på grund av regn eller snö.
Men ett löpband är inte billigt och många köps med de allra bästa avsikter för att sedan samla damm i garaget.

Köpguide - Löpband i Gymkvalitet

Om du vill få valuta för dina pengar och nå dina träningsmål är det viktigt att
du köper ett löpband som du faktiskt kommer använda.

Vad ska du tänka på när du köper Löpband i Gymkvalitet?

Vem, hur och vad?

Tänk noga över vilka det är som ska använda löpbandet, hur ofta ni planerar att använda det och till vad.

Det är också viktigt att se till att ni har ordentligt med utrymme och har ni inte det så ska ni välja nåon mindre produkt som en Spinningcykel eller Kettlebells.

Genom att veta vilka behov du har kan du köpa ett löpband som hjälper dig nå dina träningsmål, oavsett om du är nybörjare eller atlet.

Tänk på att många löpband behöver strömtillförsel så se till att den plats du valt för löpbandet har tillgång till eluttag. GymPartner har även Löpband utan motor i samma höga kvalitet.

Motorstyrka - Löpband i Gymkvalitet

Löpbandets motorstyrka mäts i hästkrafter. Vi anger alltid motorstyrkan i löpande hästkrafter (om inget annat anges), vilket är den motorstyrka som löpbandet kan frambringa vid kontinuerligt användande, inte bara toppstyrkan.

Om du bara ska använda ditt löpband för promenader och lättare jogging så behöver du inte mer än 2,5-3hk men ska du träna mer intensiv löpning eller intervaller så behöver du fler hästkrafter.

Tänk också på att en tung användare behöver en högre effekt på löpbandet.

Löpyta - Löpband i Gymkvalitet

Det är viktigt att löpytan på bandet är tillräckligt stor så att du kan ta ut din steglängd.                             

Ett gångband anpassat för promenader har ofta en mindre löpyta medan en maskin anpassad för snabbare löphastigheter och intervallträning ofta behöver en längre och bredare löpyta för bekväm användning.

Långa personer har även ett större löpsteg vilket betyder att de behöver en längre löpyta. Testa gärna löpband med liknande yta och lutning på gym eller hos GymPartners stora testcenter innan du köper det.

Det är viktigt att du både promenerar och joggar på det för att känna efter om det är tillräckligt långt för din användning. Känn också efter om bredden känns bra och att det är bekvämt att sätta ner fötterna.

Dämpning - Löpband i Gymkvalitet

Löpning belastar ofta leder och knän och det är viktigt att löpbandet har en bra dämpning som kan klara stötarna varje gång du sätter ner fötterna.

Alla Löpband är mer eller mindre dämpade genom själva svikten i löpplattan. Många maskiner har även extra, ”variabel dämpning” i form av gummibussningar.

Mer avancerade modeller brukar också ha mer avancerade dämpningssystem och även mer dämpning långt fram på bandet och större stabilitet längre bak vilket är mer anpassat efter ditt rörelsemönster.

Hastighet

Hastigheten på löpbandet är också viktig att tänka på innan köp. Återigen behöver du inte de högsta hastigheterna om du ska använda maskinen för promenader eller lättare jogging.

Men om du vill kunna träna i snabbare hastigheter eller intervaller kan det vara bra att välja ett löpband som klarar upp till 18 km/h.

Lutning

För att få ut så mycket som möjligt av din träning på löpbandet är det viktigt att enkelt kunna ställa in olika lutningar.

Lutningen kan antingen ställas in manuellt eller elektroniskt. Med en elektronisk lutningsfunktion kan du under passets gång ställa in olika lutningar och få större effekt på din träning.

De flesta löpband har en lutningsgrad mellan 0-15 % och för de flesta användare räcker det med 12 % i maximal lutningsgrad.

Vilka funktioner är bra att ha?

Om du vill få ut så mycket som möjligt av din träning och göra den både roligare och mer omväxlande är det bra att ha ett par träningsprogram på löpbandet. Det kan t.ex. vara bra att ha program för fettförbränning, backträning, intervaller och pulsträning.

För ännu mer variation kan manuella program vara bra. Då kan du själv ställa in ett program som passar dina träningsmål. Träningsdatorn visar ofta tid, hastighet och distans. Ibland visar den även din puls och uppskattad kaloriförbrukning.

Om du vil utföra pulsträning kan det vara bra att titta lite närmare på hur löpbandet mäter puls, ett pulsbälte ger oftast en mer korrekt mätning.

Vi rekommenderar:

Nybörjare

För en nybörjare som är lite överviktig eller tyngre och som inte är van att träna på löpband eller som bara vill komma igång med promenader eller lättare jogging rekommenderar vi ett äldre begagnat med proffesionellt Löpband.
De är ofta enkla att ställa in och använda pga. enklare displayer och framför allt extremt prisvärda.

Löpband som tex.Precor 946i och Startrac E-TR Black är ett bra nybörjar-löpband som är lätt att använda
och har alla de funktioner du behöver för att komma igång med din träning.

Erfaren Motionär

För dig som tränat på löpband tidigare och vill ha ut lite mer av din träning rekommenderar vi ett löpband med en lutningsgrad på upp till 15 %
för att du ska kunna variera intensiteten. Löpytans bredd bör vara 40 cm för att du ska kunna springa bekvämt även på mer intensiva och snabba pass.

Vi rekommenderar Precors Löpband 966i & 956i eller Technogyms Excite Jog 500 som har starkare motor 4hk, högre hastighetsgrad till 16km/h och elektronisk lutning.

Elit Motionär

För dig som tränar mycket löpning och ställer högre krav på ditt löpband rekommenderar vi förutom en lutningsgrad på 15 % eller över,
även pulsstyrda program och en hastighet upp till 25 km/h. För att kunna använda löpbandet bekvämt behöver du förutom en längre löpyta även en bredare på minst 50cm.

Vi rekommenderar Premium Löpband frånde största tillverkarna i världen med reservdelar och service i Sverige såsom Precor, Life Fitness, Technogym, Cybex, Startrac och Matrix.

Dessa Löpband har pulsbaserade program, 5-6hk stark motor och en bra stötabsorption för att skona dina leder.

GymPartners bästa Löpband just nu är Precor TRM 885, Life Stride Discover

Även om GymPartner säljer främst Gymutrustning eller kompletta Gym så är du välkommen att prova Träningsmaskinerna som kan delas upp i 7 olika huvudtyper.

Löpband, Crosstrainer,  Motionscykel, Spinningcykel, Roddmaskin, Gymmaskiner och Fria vikter, i vår utställning på Nämndemansgatan 17 i Mölndal.

Nyheter från Gymmarknaden

Kompletta Nya-Begagnade Gym