Beskrivning

Rowingmaskin plateload GrandMaster med bröststöd ger träning för hela ryggen och ger maximal effekt i varje rörelse. Från GymAuktioner Sverige

Rowingmaskin plateload GrandMaster med bröststöd ger träning för hela ryggen och ger maximal effekt i varje rörelse.

Fördelarna med Rowingmaskin plateload GrandMaster:

Dubbla positioner för handtagen ger träningsvariation och aktiverar olika muskler

Oberoende rörelsearmar skapar en mer balanserad styrkeförbättring och gör det möjligt att träna en arm i taget eller båda armar samtidigt

Stora fotplattor ger maximalt stöd och komfort för användaren

Centralt fast handtag för att förbättra stabiliteten när du utför ensidiga övningar

Tre goda grunder till att välja Rowingmaskin plateload GrandMaster

Säkerhet

Den ergonomiska designen av GrandMaster utrustning ger hög effekt men utan riskerna som fria vikter innebär.

Träningseffekt

Tack vare den biometriska konstruktionen uppnås en maximal effekt i varje rörelse.

Underhållsfritt

GrandMaster utrustning är underhållsfri vilket gör att du kan maximera intäkterna och minimera kostnaderna.

FÖR DIG SOM VILL VETA DETALJERNA

TEKNISK SPECIFIKATION ROW

LÄNGD 119 cm

BREDD 138 cm

HÖJD 130 cm

VIKT 135 kg

MAX VIKTER 200 kg

Många ryggmuskler aktiveras med Rowingmaskin GrandMaster med bröststöd

Ryggen består av flera muskler som är väsentliga för såväl träning som det vardagliga livet. Trots att dessa muskler är så pass viktiga, särskilt inom bodybuilding, är det många som glömmer bort ryggen. Varför detta sker beror till stor del på det enkla faktum att man inte kan se sin egen rygg och därmed inte får samma koppling mellan ryggmuskler och hjärnan som till exempel mellan biceps och hjärna.

Många har någon övning för att träna ryggen och nöjer sig med detta. Men för att få ut mest av sin träning och verkligen bygga en stark rygg bör man variera mellan ryggövningar och utrustning flera gånger per år. Hos oss hittar du allt du behöver inom ryggmaskiner som tex. Rowingmaskin – Sittande Rodd för att få en välformad och stabil rygg som klarar av att lyfta tungt.

Rowingmaskin GrandMaster med bröststöd och andra ryggövningar

Det finns olika ryggmaskiner, ställningar och bänkar för att träna olika delar av ryggen. Det kan vara fördelaktigt att separera övningarna mellan övre rygg, såsom Trapezius och Latissimus Dorsi, och nedre rygg, såsom där latissimus muskeln fäster vid ryggraden, då dessa kan vara olika starka och därför klarar av olika motstånd.

Ryggens muskler

Till ryggens muskler räknas de muskler som stabiliserar och rör ryggraden. Dessa muskler kallas även ryggens djupa muskler och bildar två “pelare” som på var sin sida om ryggraden sträcker sig från korsbenet (os sacrum) upp till kraniets bas (basis cranii). I ländryggen utgör musklerna i princip en enda muskel som tillsammans håller ryggraden upprest och koordinerar dess rörelser. Uppåt delar sig musklerna allt mer för att uppe vid halsen med några grenar bidra till den övre nackledens (articulatio atlantooccipitalisventrodorsala rotation (nickning). De djupa musklerna hålls på plats av fascia thoracolumbalis.

Ryggens ytliga muskler hör både funktionellt och utvecklingsmässigt till den övre extremiteten och innerveras av andra nerver. Till de viktigaste ytliga ryggmusklerna räknas: m. trapeziusm. latissimus dorsim. rhomboideus minorm. rhomboideus majorm. serratus posteriores superiorm. serratus posteriores inferior och m. levator scapulae.