Beskrivning

Bröstpress Chestpress Plateload David ger effektiv trÀning för bröstmuskulaturen. Ger en naturlig rörelsebÄge och ökad frekvens

StyrketrÀningsmaskinen Bröstpress Chestpress Plateload David ger effektiv trÀning för bröstmuskulaturen.

Bröstpress Chestpress Plateload David

Handtagens rörelsebana konvergerar under rörelsen vilket ger en naturlig rörelsebÄge och ökad frekvens.

Fördelarna med Bröstpress Chestpress Plateload David

Oberoende rörelsearmar skapar en mer balanserad styrkeförbÀttring och gör det möjligt att trÀna en arm i taget eller bÄda armar samtidigt. Integrerad uppvÀrmnings- och stretchband för att enkelt kunna stretcha musklerna som trÀnas pÄ maskinen.

Bröstpress Chestpress Plateload David

Denna kallas Àven vertikal bröstpress dÄ övningen utförs med överkroppen i upprÀtt position.

Bröstpress Chestpress Plateload David trĂ€nar framförallt bröst men aktiverar Ă€ven triceps. Det Ă€r dock viktigt att komma ihĂ„g att justera maskinen efter utövarens lĂ€ngd. Handtagen ska vara nĂ„got under axlarna nĂ€r utövaren sitter i position.

Fördelen med en bröstpress-maskin Àr att den Àr ett sÀkert alternativ till traditionell bÀnkpress. Utövaren behöver ingen spotter (övervakare), som hjÀlper till med vikterna, utan kan fokusera pÄ att hitta rÀtt teknik.

För nybörjare kan det vara lÀttare att hitta de rÀtta musklerna för att utföra övningen med hjÀlp av en maskin. Att den Àr enkel att anvÀnda, tidseffektiv och isolerar de rÀtta musklerna gör bröstpress-maskinen till ett utmÀrkt trÀningsredskap i gymet.

Tre goda grunder till att vÀlja Bröstpress Chestpress Plateload David

SĂ€kerhet

Den ergonomiska designen av Bröstpress Chestpress Plateload David ger hög effekt men utan riskerna som fria vikter innebÀr.

TrÀningseffekt

Tack vare den biometriska konstruktionen uppnÄs en maximal effekt i varje rörelse.

UnderhÄllsfritt

Plateload David- utrustning Àr underhÄllsfri vilket gör att du kan maximera intÀkterna och minimera kostnaderna. Plateload David bröstmaskiner tar din trÀning i gymmet till en ny nivÄ.

Med den senaste innovationen och digitala lösningar fÄr du de bÀsta förutsÀttningarna att lyckas. Alla vÄra maskiner Àr sjÀlvklart förpackat i snygg stilren design. Och passar lika bra i hemmet som i gymmet.

Det finns en uppsjö olika maskiner, alla med olika design. Sammantaget för hela vĂ„rt utbud av maskiner och redskap Ă€r att vi aldrig tummar pĂ„ kvalitĂ©n.  Allt för att du ska kunna fokusera enbart pĂ„ din utveckling och trĂ€ning i gymmet.

FÖR DIG SOM VILL VETA DETALJERNA

TEKNISK SPECIFIKATION CHEST PRESS

LÄNGD (MM) 1500

BREDD (MM) 1200

HÖJD (MM) 1715

VIKT (KG) 164

MAX VIKTER (KG) 200

Bröstmuskler

Dina bröstmuskler sitter pÄ framsidan av din bröstkorg. Att trÀna bröst handlar mycket om att trycka tunga vikter framför sig med armarna eller att dra ihop armarna som nÀr man klappar hÀnder.

HÀr ska vi beskriva anatomin av de tvÄ bröstmusklerna Pectoralis Major och Pectoralis Minor.

Pectoralis Major aktiveras med Bröstpress Chestpress Plateload David

Den större av de tvÄ musklerna. Pectoralis Major har ett gemensamt ursprung pÄ överarmsbenet under axelmuskeln men muskeln har sedan tvÄ fÀsten.

Ett uppe pÄ nyckelbenet och ett andra fÀste pÄ bröstbenet ned till revbenen. De tvÄ olika fÀstena gör att muskeln blir som en triangel/solfjÀder med muskelfibrer som riktas lite olika beroende pÄ vilket fÀste de har.

Genom detta blir Pectoralis Major uppdelad i tre övergripande ”delar”. Den övre som fĂ€ster i nyckelbenet med fibrer som gĂ„r snett uppĂ„t.

Den mellersta som fÀster rakt in i bröstbenet men fibrer som Àr mer horisontella.

Den undre har fibrer som gÄr snett nedÄt eftersom den fÀster i nedre delen av bröstbenet och revbenen.

PÄ personer med vÀlutvecklade bröstmuskler och lite underhudsfett syns det tydligt hur de olika muskelfibrerna Àr olika vinklade nÀr de utför bröstövningar.

De tre delarna av Pectoralis Major

Övre delen har muskelfibrer som gĂ„r snett uppifrĂ„n nyckelbenet ned till armbenet.

För att trÀna dessa bör du dÀrför genomföra övningar som för vikten ifrÄn ett lÄgt lÀge snett upp till ett högt lÀge. Enklast uttryck kan man sÀga att armarna ska ha mer Àn 90 graders vinkel utifrÄn kroppen nÀr rörelsen utförs.

En bra övning för detta Ă€r Sned bĂ€nkpress. Den övre delen av bröstmuskeln ansvarar ocksĂ„ för att lyfta armen framför kroppen.

Gör dÀrför kabellyft frÄn golvet som för armarna framför kroppen och lyfter vikten snett uppÄt. GrandMaster by GymPartner

Conceps Bröstpress 43700 kr

BrösttrÀning Bröstpress Chestpress Plateload David ger effektiv trÀning för bröstmuskulaturen. Ger en naturlig rörelsebÄge och ökad frekvens.